Sommerluk

Sommerluk

1. maj 2012

Sommeren starter 15. maj med sommerluk.dk

Selvom du sommerlukker for fjernvarmen, har du stadig masser af varmt vand i hanerne. Det tager fem minutter og det eneste sted, du vil kunne mærke forskel, er på pengepungen og den grønne samvittighed.


Halvdelen af de danske fjernvarmemodtagere betaler mere end nødvendigt for fjernvarmen, fordi deres anlæg kører på fuldt blus sommeren igennem. Men uden for fyringssæsonen er der behov for mindre varme, fordi solen er så flink at gøre det meste af varmearbejdet for os.


Derfor er en række forsyningsselskaber, kommuner og miljøorganisationer gået sammen om at sprede budskabet: Lad os åbne for sommeren ved at sommerlukke for fjernvarmen.


Og det er nemt. Når man ikke synes, der længere er brug for radiatorerne, lukker man for sommerventilen på anlægget og slukker for cirkulationspumpen til radiatorerne, hvis man har sådanne.


Hvis en parcelhusfamilie lukker for sommerventilen på deres fjernvarmeanlæg kan de spare op til 5 % på varmeregningen. For boligforeningerne er der også penge at spare. Hvor meget, der kan spares afhænger af den lokale pris på fjernvarmen, men for en gennemsnitlig parcelhusfamilie i København svarer det til cirka 500 kroner.


Samtidig med at der er råd til flere is i sommervarmen, sparer vi samtidig miljøet for en unødvendig belastning, når varmen ikke suser gennem systemet uden at gøre gavn. Faktisk kan et parcelhus reducere deres CO2-udledning med 100 kg, når der sommerlukkes.


Sommerluk.dk har fundet vej til DR's OBS-udsendelser, hvor kampagnenes budskab har været vist flere gange.
'
Du kan læse mere om Sommerluk-kampagnen på www.sommerluk.dkN Y H E D E R
Glyngøre Fjernvarmeværk a.m.b.a | Durupvej 22 | 7870 Roslev | tlf.: 9773 1154
© Udarbejdet af ThiseWeb.dk